העולם המודרני מביא אתו נוחות רבה וטכנולוגיה מפותחת, שמקדמים את האנושות קדימה לעתיד טוב יותר. יחד עם זאת, לשינויים הטכנולוגיים והתעשייתיים הרבים ישנן השלכות סביבתיות ובריאותיות שחשוב להתייחס אליהן במלוא הרצינות. הכבישים הסואנים עמוסים ברכבים רועשים, השמיים מרעישים. אנשים עובדים במפעלים ליד מכונות שעושות המון רעש. לכל המהפכה התעשייתית הזו יש מחיר גדול וקוראים לו רעש. חשיפה יום יומית לרעש גורמת חד משמעית לירידה בשמיעה. מקומות עבודה רבים כבר נהוג להשתמש באופן קבוע ויום יומי בסוגים שונים של אטמים נגד רעש לצורך הגנה מפני רעש כמו למשל בצבא במטווח, גננים משתמשים באטמים, אטמים למוזיקאים שעובדים שעות רבות בחדרי חזרות ועוד. אבל חשוב לדעת אף אחד לא חסין מפני רעש וחשיפה ממושכת לרעש בדציבלים גבוהים עלולה לגרום לירידה בשמיעה. לכן, כל אחד צריך להבין האם הוא חשוף לרעש ולהצטייד במותג של אטמים נגד רעש, וככל שזה ייעשה מוקדם יותר, כך הנזק יפחת.
ישנם סוגים שונים של אטמים להגנה מפני רעש. יש אטמי אוזניים בהתאמה אישית לשימושים רבים – אטמים למוזיקאים, אטמים נגד מים, אטמים לשינה, אטמים נגד רעש ואף אוזניות בהתאמה אישית ללקוח. כל אלה נועדו להגן על אנשים שמטעמי עבודה או אחר, נחשפים לרעש שעלול לגרום להם לירידה בשמיעה. אטמים מיוחדים אשר חברת איר פרוטקט מייצרת הם אטמים למוזיקאים, אטמים מיוחדים עם אשר לא מונעים מהצליל שמוזיקאי מפיק שלא להשמע ראוי.
הקשר בין הקול והאוזן, התגלה ע"י רופא צרפתי בשם ד"ר טומאטיס שהיה אף אוזן גרון. הוא טיפל בעובדי תעשיית התעופה שסבלו מירידה בשמיעה עקב חשיפה לרע של מטוסים וגילה, כי גם אצל זמרי אופרה למשל יש ירידה בשמיעה מהסיבה הפשוטה- שהם שומעים את הקול הרם שלהם. כן חשיפה ממושכת לדציבלים גבוהים גורמת חד משמעית לנזק ולירידה בשמיעה. אטמים נגד מים
נזקי רעש קיימים בהרבה מקומות, אבל לעיתים קשה לעקוב אחריהם, משום שמדובר בתהליך של נזק הדרגתי וממושך. חשיפת האוזן בבריכות שחיה למי שרגיש לכך ואמור להימנע מכניסת מים לאוזן זקוק לאטמים נגד מים בהתאמה אישית מדידת פוטנציאל הנזק של רעשים חזקים נמדד ברמת הדציבלים שהרעש מפיק הפתרון הוא אטמים נגד רעש כדי לקבל מקסימום הגנה מפני רעש. במדידת הזמן שבו מותר להיות חשוף לרעש כזה. הנה כמה נתונים על רעש בסביבה החיים שלנו.
- צופר מכונית, 85-90 דציבלים:צפירת מכונית רגילה, גורמת לרעש חזק יחסית ונמדדת ב – 85-90 דציבלים, ומותרת לשמיעה רק למשך 8 שעות ביממה.
- רעש תעשייתי במפעל ממוכן- 100 דציבלים. הזמן המקסימלי שבו אפשר להיות חשוף לרעש כזה הוא שעתיים בלבד ביממה. אם כך, כל אדם שעובד 8,9 שעות חשוף לרעש בלתי סביר שבטווח ארוך כאמור, יגרום לירידה בשמיעה.
- מוזיקה במועדון מוערכת בכ- 95-120 דציבלים. זהו רעש השקול לרעש מנוע טנק.
על פי ההמלצות הרפואיות, ניתן להיות חשוף לרעש שכזה, בין 3 שעות למועדון עם רעש (95 דציבלים) ול- 10 דקות בלבד במועדון שמרעיש ברמה של 120 דציבלים.